Duiken

 Duiken aan de Kroatische Riviera

Vrsar_Baron_Gautsch_04

 

In de omgeving tussen Porec en Rovinje zijn er diverse duikmogelijkheden. Zowat voor elk niveau duiker is er wat te beleven. Van strandduiken tot het bezoeken van wrakken op 42 mtr. Wie tijdens zijn vakantie in Kroatië wil gaan duiken, moet zich melden bij een erkende duikbas. Om te duiken moet je in het bezit zijn van een duikbrevet volgens de normen van één van de internationaal erkende duikorganisaties (BSAC, CMAS, IANTD, NAUI, PADI, SSI). Een tijdelijk duikbrevet volstaat niet.

diverDuiken is op de meeste plaatsen toegestaan, al zijn er ook gebieden waar een expliciet verbod geldt, zoals natuurreservaten en militaire zones. In sommige gebieden mag alleen worden gedoken met speciale toestemming, die van tevoren moet worden aangevraagd. Gebieden waar duiken verboden is zijn de natuurparken Krk en Brijuni, de natuurreservaten in de Baai van Ston en de Lemski-zeearm, het Telašcica-park, havens, gebieden met druk scheepsverkeer en alle gebieden binnen een straal van 100 meter rond militaire schepen en installaties.

 

Het gebruik van foto- of videocamera’s onder water is overal toegestaan, behalve bij archeologische overblijfselen. Hiervoor moet toestemming worden gevraagd bij het ministerie van Cultuur.

 

In Vrsar zit duikbasis “Starfish”, waar wij zelf zeer goede ervaringen mee hebben.

“Starfish” kan je vinden op camping “Porto sole”

Dit duikcentrum ligt dichtbij aan zee en op slechts 10 min lopen van het centrum. Dagelijkse activiteiten bestaan uit boottochten naar dichtbijgelegen wrakken en riffen, maar ook een bezoekje aan de kust met kantduiken in de Lim Fjord staan op het menu.

Voor meer informatie zie:

imagesCA8L4DNW