Bootje varen

 Grenscontroles

imagesbootjeOver de grenscontroles voor auto’s met een boot op een trailer doen de wildste verhalen de ronde. In de praktijk valt het meestal wel mee. Er worden wel eens auto’s met boten aangehouden bij de grens, maar dat leidt niet tot veel extra oponthoud. Bij de grenscontrole voor Kroatië moet je het eigendomsbewijs van de boot kunnen tonen, en dat is het registratiebewijs (kentekenbewijs). Soms wordt gezegd dat je ook de factuur moet kunnen laten zien, maar dat is niet zo. Van je auto vragen ze ook alleen maar om de kentekenpapieren, en niet om de factuur.

 

Heb je geen registratiebewijs, ja dan zul je een nota of iets dergelijks moeten kunnen overleggen. Dat is ook wel logisch, in verband met bijvoorbeeld diefstal.

 Vaarbewijs

Voor Kroatië heb je een ICC (Castal Waters) of een lokaal Kroatisch vaarbewijs nodig. Zie ook de ANWB-pagina met vaardocumenten voor Kroatië. Een ICC kun je aanvragen bij de ANWB.

Op veel discussiefora wordt beweerd dat een Vaarbewijs I ook voldoende is. Het zal best voorkomen dat je met een Vaarbewijs I ook de benodigde vaarvergunning voor Kroatië krijgt, zeker voor een gewone rubberboot met buitenboordmotor. Je bent dan wel afhankelijk van de goede wil van de havenmeester. En het is de vraag of je daarvan afhankelijk wilt zijn voor het welslagen van je vakantie. Bovendien levert het, in geval van een ongeval, vervelende aansprakelijkheidsperikelen op. 

Vaarvergunning

Voor Kroatië is een vaarvergunning verplicht. Neem je je eigen boot mee en is deze langer dan 2,5 meter en/of heeft deze een motor sterker dan 5KW (6,7 Pk), dan moet je een sticker halen. Meld je dan even bij de lokale havenmeester (Lučka Kapetanija). Daar moet je kunnen laten zien:
   – Vaarbewijs (ICC, zie hierboven)
   – Registratiebewijs van de boot (ICP)
   – Verzekeringspapieren van de boot (internationaal verzekeringsbewijs)
Daarna formulieren invullen en dan krijg je een vignet waarmee je het hele jaar kunt varen in de Kroatische kustwateren. Meer informatie ook op de website van de European Boating Association, klik op ‘Information to Boaters’, en op de website van het Ministerie voor Zee, Toerisme, Transport en Ontwikkeling

Verzekeringen

Een WA-verzekering is minimaal aan te raden. Een volledige cascoverzekering is beter. Ga er namelijk in Kroatië niet automatisch van uit dat andere boten/schepen ook WA-verzekerd zijn. Een cascoverzekering keert ook schade aan je eigen boot uit. Bovendien helpt de verzekeraar je om eventuele schade op de tegenpartij te verhalen.

Politiecontroles

Over de Kroatische politie wordt veel gezegd en geschreven. Feit is dat er regelmatig gecontroleerd wordt op de aanwezigheid van papieren en dergelijke. Ik kom mensen tegen die nog nooit gecontroleerd zijn, en ook mensen die al meer dan eens gecontroleerd zijn. Er zijn verhalen bekend van politie die wel controleert maar niets onderneemt. Maar als de politie zich aan de regels houdt en je papieren zijn niet in orde dan heb je een probleem. Forse boetes en inbeslagname van je boot kunnen het gevolg zijn. Ieder bepaalt voor zichzelf of hij dat risico wil nemen.

Brandstof

Boot_0030104f3406cf79Met een moderne buitenboordmotor heb je geen enkel probleem. Gewoon een tank benzine halen bij een van de vele  benzinestations en je kunt varen.

Heb je een groter schip en tank je bijvoorbeeld diesel dan moet je naar een van de benzinestations voor schepen. Die vind je in de meeste grotere havens, een lijst vind je hier

Heb je een oudere buitenboordmotor en gebruik je nog mengsmering. Voor een Johnson is dat bijvoorbeeld 1:50, waarbij dus 1 deel tweetakt-buitenboord motorolie toegevoegd is aan 50 delen benzine.

 Alhoewel je in Kroatië meer dan genoeg oudere buitenboordmotoren (o.a. Tomos) rond zult zien varen is het toch aan te raden om je brandstof in zo’n geval zelf te mixen. Als er al mixen verkrijgbaar zijn dan is het vaak niet aan te bevelen om deze te gebruiken, vanwege de verhouding en de soort olie die ze daarvoor gebruiken. Neem in geval van twijfel voldoende motorolie mee uit Nederland; in Kroatië vind je vooral Yamaha en Mercury. Uiteraard kun je eventueel ook in Kroatië gekochte olie gebruiken, maar let dan wel op de TCW3 specificatie.